+45 29 72 61 17

Nu er det muligt at uploade et SSL-certifikat til dit e-mail CNAME

CNAMEs bruges til at brande links, der bruges med ClickDimensions-indhold, med dit eget domænenavn frem for ClickDimensions’ domæne. CNAMEs kan sættes op til både ClickDimensions Social, e-mails og Web Content (forms, surveys, landing pages og subscription-sider). For Web Content og sociale links er det påkrævet at have konfigureret et CNAME for, at deres tilsvarende indhold fungerer korrekt, mens det for e-mails ikke er et krav. Det anbefales dog at sætte et e-mail CNAME op, da det præsenterer læseren for mere konsekvent branding, hvis alle links i e-mails vises med din egen virksomheds domænenavn i stedet for ClickDimensions’. 

 

Hvordan ser et CNAME ud?

Nedenfor er vist to forskellige links. Det første link vises uden et CNAME, mens det andet link vises med et CNAME.

Uden CNAME:
https://analytics-eu.clickdimensions.com/forafactdk-allround-kampagneplanlaegning/

Med CNAME:
https://ssl.forafact.dk/forafactdk-allround-kampagneplanlaegning/

 

Ønsker man at kombinere CNAMEs med sikre URL’er (links der begynder med https://), skal der også konfigureres et SSL-certifikat til det pågældende CNAME. Det har indtil nu dog ikke været muligt at benytte https-links i e-mails, såfremt man har sat et e-mail CNAME op, da der ikke har været mulighed for at uploade et SSL-certifikat til formålet.

 

Med den seneste ClickDimensions-opdatering (version 12.9) er det nu også blevet muligt at bruge https-links i e-mails, der viser dit eget domæne frem for ClickDimensions’. 

Den opdaterede SSL-certifikattjeneste tillader, at du kan uploade flere SSL-certifikater, hvis du benytter flere e-mail CNAMEs til forskellige domæner. Dette betyder, at dine e-mail links nu kan blive vist med din virksomheds domænenavn i stedet for ClickDimensions’ domæne samtidig med, at du har muligheden for at bruge sikre https-links. 

Du kan også tilføje, opdatere og fjerne CNAMEs fra listen, samt kontrollere status for dine SSL-certifikater. Dette giver dig muligheden for at reagere og handle, hvis et certifikat er udløbet.

Nedenfor finder du en guide til, hvordan du sætter et e-mail CNAME op sammen med en guide til, hvordan du uploader det tilhørende SSL-certifikat.

 

Guide: opsætning af e-mail CNAME

Har du ikke allerede opsat et e-mail CNAME, kan du finde hjælp til det i vores guide nedenfor. Hvis du allerede har opsat et e-mail CNAME og kun har interesse i, hvordan du uploader dit SSL-certifikat, kan du finde guiden til det længere nede på siden.

Trin 1:

Først skal du finde ud af, hvad dit CNAME skal pege på.

For at dine links kan fungere korrekt, når først et CNAME er blevet anvendt på dem, skal det CNAME, du opretter, konfigureres til at pege på en bestemt værdi. For at finde ud af, hvad dit nye CNAME skal pege på, skal vi ind og se på den standardværdi, ClickDimensions bruger til at tracke dine e-maillinks. Værdien kan variere afhængigt af, hvad din konto er sat op til, og det er derfor vigtigt at tjekke den pågældende værdi for jeres konto.

Klik på tandhjulet I øverste højre hjørne efterfulgt af Advanced Settings. Der åbnes nu et nyt vindue (vær opmærksom på, at det godt kan bruge lidt tid på at loade).

Trin 2:

I det nye vindue, finder du ClickDimensions indstillingerne ved at trykke på pilen i toppen af siden efterfulgt af ClickDimensions Settings. 

 

Scroll ned og find knappen DNS Settings. Nu åbner et pop-up vindue.

 

Herinde er det muligt at se, hvad dit CNAME skal pege på. 

Trin 3:

Konfigurer dit CNAME hos din DNS-vært ved at følge ClickDimensions’ detaljerede guide.

Trin 4:

Når du har opsat dit CNAME hos din DNS-vært, skal du vente i 60 minutter, før du kan opdatere dine ClickDimensions indstillinger.

Følg trin 1 og 2 for at åbne DNS Settings igen.

Trin 5:

Indsæt dit nyoprettede CNAME og tryk Save.

Nu er dit e-mail CNAME sat op i ClickDimensions.

Guide: Upload et SSL-certifikat til dit e-mail CNAME

SSL-certifikatet skal være i .pfx-format med en udløbsdato på mere end 30 dage. ClickDimensions sender en meddelelse til den angivne e-mailadresse 14 og 7 dage før udløbsdatoen. Nedenfor vil du finde en guide til, hvordan du uploader dit SSL-certifikat til ClickDimensions.

Trin 1:

Klik på tandhjulet I øverste højre hjørne efterfulgt af Advanced Settings. Der åbnes nu et nyt vindue (vær opmærksom på, at det godt kan bruge lidt tid på at loade).

Trin 2:

I det nye vindue, finder du ClickDimensions indstillingerne ved at trykke på pilen i toppen af siden efterfulgt af ClickDimensions Settings. 

 

Scroll ned og find knappen SSL Certificates. Nu åbner et pop-up vindue. 

Trin 3:

Skift til fanen Email CNAME og tryk på Add New.

Trin 4:

Udfyld alle felter markeret med ”*”.

Info: Notification Email er den e-mailadresse du vil modtage notifikationer på, når dit SSL-certifikat er ved at udløbe.

Når du har indtastet alle oplysninger, trykker du Verify and Add.
Nu er dit SSL-certifikat uploadet til ClickDimensions.