+45 29 72 61 17

BCC og CC i ClickDimensions Version 12.9

Det er med ClickDimensions Version 12.9 blevet muligt at Bcc og/eller Cc en eller flere e-mailadresser på en Email Send. Dette gør det muligt at sende en Blind Carbon Copy og/eller Carbon Copy af hver e-mail, sendt til hver modtager, til den specificerede e-mailadresse. Det er ligeledes muligt, når man sender e-mails via et Automation Flow.

Følgende gør sig gældende ved brug af Bcc/Cc i ClickDimensions

– Når du tilføjer flere e-mailadresser, skal de adskilles med et semikolon.

– Hver af de tilføjede e-mailadresser vil modtage en nøjagtig kopi af den e-mail, der blev sendt til modtager, inklusive eventuel freemarker. Dette giver BCC/CC-modtagere mulighed for at se præcis, hvad modtageren modtog.

– E-mail Events fra Bcc/Cc-e-mails (som fx Clicks og Opens) tælles ikke med i e-mail statistikken for Email Sends.

– Når du bruger Opt-In Subscription Management, vil Bcc/Cc-modtagerne stadig modtage e-mails uanset deres præferencer.

– Der kan ikke bruges freemarker i Bcc/Cc e-mail-felterne.

OBS: De genererede Bcc/Cc-e-mails vil blive talt som en del af det samlede e-mailforbrug.

OBS: Da hver Bcc/Cc-e-mailadresse vil modtage en kopi af hver e-mail, der sendes til hver modtager, skal du være opmærksom på, at dette vil fordoble antallet af sendte e-mails.
Eksempel: Sender du en e-mail til 100 modtagere, vil Bcc/Cc-modtageren også modtage samtlige 100 e-mails, hvilket svarer til et samlet antal på 200 sendte e-mails.

I praksis

Vi har prøvet at teste det i ClickDimensions, og har vedhæftet et par billeder nedenfor for at illustrere, hvordan det ser ud i modtagerens indbakke, når de modtager en e-mail med en Bcc/Cc-modtager på.

Her har vi sendt en e-mail afsted til Flemming med Vickie som henholdsvis Bcc og Cc for at se, hvordan det ser ud, når Flemming modtager e-mailen.

 

Når Vickie er Bcc, er hun ikke synlig som en modtager i Flemmings indbakke:

 

Når Vickie er Cc, er hun synlig som en modtager i Flemmings indbakke:

 

Hvad kan funktionen bruges til?

Sidder du f.eks. i en salgsafdeling og ringer rundt til folk for at sende en opfølgningsmail efterfølgende, kan Bcc/Cc-funktionen godt være til nytte. En kopi af e-mailen til modtageren kan sendes til den medarbejder, der skal følge op på opkaldet – dette kan, for at give et eksempel, være den ansvarlige for at booke et møde i kalenderen. 

Her kan det nemlig give god mening, at medarbejderen, der skal følge op på opkaldet, har al den nødvendige information. På den måde undgår man, at modtageren skal gentage sig selv flere gange, hvis de bliver sat i kontakt med flere forskellige medarbejdere fra den samme virksomhed.